Jump to content
LegacyGT.com

Which O2 sensors?


Recommended Posts

Hey all,

 

I've got a few codes for front O2 sensor/mixture lean/front heater circuit errors.

 

I gather starting with a new front O2 is the best course of action. But anyone suggest a specific one?

 

 

2009 Outback XT 5spd perrin catted downpipe, AVO tmic, cobb stage 2 on 93

 

Thanks.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by Antennaman346
Link to comment
Share on other sites

I posted that in this thread a while back. Lot's of good info there.

 

https://legacygt.com/forums/showthread.php/idea-web-links-saved-various-parts-219238.html

 

 

For the rear O2 most of us with Tunes, have that code deleted.

305,600miles 5/2012 ej257 short block, 8/2011 installed VF52 turbo, @20.8psi, 280whp, 300ftlbs. (SOLD).  CHECK your oil, these cars use it.

 

Engine Build - Click Here

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

8f1d8431d15f97ca06df41baeb327918.jpg

This is a 234-9120 and that connector is not the same.

 

I'm looking at what I think is the right one here

 

https://www.autozone.com/engine-management/oxygen-sensor/denso-exact-fit-oxygen-sensor-234-9035/259599_0?rrec=true

 

But it says it's not heated and one of my codes is Front 02 sensor heater control circuit. So is this the right part if not fault code is implying I need one with a heater circuit?

 

Thanks.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Here's the front O2 in my 05 GT wagon from years back. I see it appears to have a black/gray outer cord. But you can see the inside wires.

 

DSCN5217.thumb.JPG.df72cda6f5356a3186c23763ff28a326.JPG

305,600miles 5/2012 ej257 short block, 8/2011 installed VF52 turbo, @20.8psi, 280whp, 300ftlbs. (SOLD).  CHECK your oil, these cars use it.

 

Engine Build - Click Here

Link to comment
Share on other sites

Oh dear, here's a front with the yellow outer cord.

DSCN7323.thumb.JPG.efeb40689c8bd8e13961a169ee880564.JPG

 

 

The yellow could be on my 2009 Spec B...?

Edited by Max Capacity

305,600miles 5/2012 ej257 short block, 8/2011 installed VF52 turbo, @20.8psi, 280whp, 300ftlbs. (SOLD).  CHECK your oil, these cars use it.

 

Engine Build - Click Here

Link to comment
Share on other sites

305,600miles 5/2012 ej257 short block, 8/2011 installed VF52 turbo, @20.8psi, 280whp, 300ftlbs. (SOLD).  CHECK your oil, these cars use it.

 

Engine Build - Click Here

Link to comment
Share on other sites

8f1d8431d15f97ca06df41baeb327918.jpg

This is a 234-9120 and that connector is not the same.

 

I'm looking at what I think is the right one here

 

https://www.autozone.com/engine-management/oxygen-sensor/denso-exact-fit-oxygen-sensor-234-9035/259599_0?rrec=true

 

But it says it's not heated and one of my codes is Front 02 sensor heater control circuit. So is this the right part if not fault code is implying I need one with a heater circuit?

 

Thanks.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

 

 

I'd say the lower one in your picture is the correct one. Not the upper one in your picture with the orange inside.

 

See the picture from the link (in post 10) showing the Denzo sensor connector.

Please show us which sensor has the double blade white inside in your hand, I'm confused about what your showing because I can't see all the blue cord.

 

Or which end is attached to which cord, yellow or blue...

Edited by Max Capacity

305,600miles 5/2012 ej257 short block, 8/2011 installed VF52 turbo, @20.8psi, 280whp, 300ftlbs. (SOLD).  CHECK your oil, these cars use it.

 

Engine Build - Click Here

Link to comment
Share on other sites

I see the 234-9035 is showing as the correct sensor for a 2009

 

Partsgeek shows a sensor looking like it has a orange inside for a 2008-2009 2.5T

 

https://www.partsgeek.com/gbproducts/DC/28724-05205669.html?utm_source=google&utm_medium=ff&utm_content=DN&utm_campaign=PartsGeek+Google+Base&utm_term=2008-2009+Subaru+Legacy+Air+Fuel+Ratio+Sensor+Denso+Upstream+08-09+Subaru+Air+Fuel+Ratio+Sensor&utm_source=google&utm_medium=ff&utm_campaign=PartsGeek+Google+Basecid=6774379819&aid=79287199093&keyword=308174267216%3A%3Apla-308174267216&kid=308174267216&gclid=Cj0KCQjw59n8BRD2ARIsAAmgPmIDq12CSIlGTcSlVrPVrsQdUWr7CvpCz6-UTJAHty0zsP0VaL-en1saAiXYEALw_wcB#immersedview

 

 

Autozone shows the same orange inside for a 2005.

 

But you can see mine for a 2005 is white inside. When you enter the info for a 2005 on partsgeek, you get the sensor with the white insides like mine.

 

So may be I should update the link I posted in JmP's sticky.

Edited by Max Capacity

305,600miles 5/2012 ej257 short block, 8/2011 installed VF52 turbo, @20.8psi, 280whp, 300ftlbs. (SOLD).  CHECK your oil, these cars use it.

 

Engine Build - Click Here

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share



×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use