Jump to content
LegacyGT.com

Car stalling after cleaning maf.


Recommended Posts

I have an 09 Legacy gt with the 5 mt. My car is all stock. I recently cleaned my maf after changing out the air filter. I used the maf cleaner by crc. I removed the sensor and sprayed it and let it dry before reinstalling. Now my car is stalling when I approach a redlight. Also, on my dash I'm getting an emergency brake indicator on the information center when my ebrake is disengaged. Has anyone ever encountered this?
Link to comment
Share on other sites

Did you make sure you installed the cover on the air box correctly. Its a rookie mistake to think you have the air box cover installed correctly the first time...

 

 

Check it and then reset the ECU. Do you know how to do that ?

305,600miles 5/2012 ej257 short block, 8/2011 installed VF52 turbo, @20.8psi, 280whp, 300ftlbs. (SOLD).  CHECK your oil, these cars use it.

 

Engine Build - Click Here

Link to comment
Share on other sites

Thanks max,

 

I will double check. It gave me a hard time getting the air box back together with the new filter. To reset the ecu, what is the proper procedure? I usually just disconnect the negative terminal on the battery for a few mins then reconnect.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Yes, that's right, disconnect the negative battery terminal for a few minutes to reset the ECU.

GTEASER's 2012 Legacy GT - Sold

GTEASER's 2009 XTeaser - Sold

GTEASER's 1992 Legacy SS - Sold

 

Stapp's Law: “The universal aptitude for ineptitude makes any human accomplishment an incredible miracle.”

 

"Simple incompetence is a far more sinister force in the world than evil intent."

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use